10 невероятни факти за деца

10 невероятни факти за деца

Знаете ли, че на всеки 3 секунди, на земята се ражда едно дете? Нов човек, отделна личност, цялата вселена.

Трудно е да се повярва, че кръвните клетки, костни тъкани и вътрешни органи се формират само от една клетка. Истинското чудо на живота. На нас, родители, ни се струва че знаем всичко за живота на нашите деца.   Но колко добре наистина ги познаваме?

Подготвили сме за вас научни факти за деца, които ще изненадат всеки опитен родител.

1. Най-високо ниво на раждане е в Нигерия- една жена отглежда средно 8 деца, а най-низко в Сингапур- 8 деца се падат на 10 жени. 

2. Новородените нямат сълзи. До около триседмична възраст бебета могат да крищят, но не и да плачат.  

3. Корейските деца са по-големи от българските, родени с тях на една и съща дата. Това се дължи на факта, че в тази страна възрастта се брои от момента на зачеването, а не от момента на раждането.

4. Около една чаша кръв циркулира в тялото на новородено бебе.

5. В устата на детето има три пъти повече вкусови рецептори, отколкото при възрастни. Най-вероятно затова в детството бомбоните бяха по-вкусни.

6. Децата започват да разбират родния си език, доста преди сами да говорят.

7. В пластмасата, от която е направен LEGO конструкторът, се добавя вещество, което е ясно видимо при рентгенови лъчи. Това е необходимо, за да може лекарят да види блокчето, ако детето случайно го погълне.

8. 80% от бебетата се раждат с родилно петно, или бемка. 

9. Лина Медина, 5-годишно момиче от Перу, е най-младата жена в света, която е родила.

10.Детето ви най-вероятно няма да помни нищо, което му се случва до 3-годишна възраст. Учените наричат този период " инфантилна амнезия" . Спомените от ранното детство избледняват, но усещането за щастие, топлина, родителска любов и нежност, което бебето получи през тези години ще остане с него завинаги и ще се превърне в надеждна опора в живота. 

Обичайте децата си!

Най-новите ни продукти
Към началотоCopyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.