Топ 8 бебешки играчки за самостоятелна игра при деца до 2 год.

Топ 8 бебешки играчки за самостоятелна игра при деца до 2 год.

Като отговорен родител може да не искате да включвате анимационни филми или да давате на детето си джаджи. Зърнени храни, разпръснати по пода, или концерт с тенджери и тигани също няма да ви харесат много?

Има изход: висококачествени и интересни играчки, с които детето може да играе известно време без вашето участие. Ето няколко страхотни варианта- просто трябва да изберете!

1. Кубчета.

Традиционно това е една от първите игри, които повечето деца играят след дрънкалки и гризалки. За да започнете да строите с кубчета, достатъчно е да може бебет здраво да държи предмети с ръката си, а по време на играта детето развива пространствено и логическо мислене, двигателни умения и въображение. За най-малките е по-добре да вземете ярки големи кубчета, може и меки и твърди. Можете не само да строите с тях, но и да гледате дълго време цветните картинки отстрани на кубчетата.

2. Сортер.

Друга играчка, за която децата около 1 годинка имат голям интерес - е сортер. Основната задача на играта е да поставите фигурите в съответните слотове или дупки. Малкото човече ще направи повече от дузина опити, докато не разбере как да го направи, така че определено ще имате време да приключите със задачите си. И дори ако детето ви вече е усвоило прост сортер с фигури, винаги може да му предложете по-сложен вариант на сортиране.

3. Играчка за забиване.

Едно от любимите занимания на едногодишното бебе е да чука и да вдига всякакви звуци. Следователно дървената играчка за забиване с чукче определено е подходяща за независими игри. Кръгли цветни топки трябва да се вмъкнат в дупките и да се почукат върху тях с чук, така че да застанат хубаво. Обзалагаме се, че детето ще повтори това действие сто пъти, не по-малко?

4. Бебешки пъзели.

Бебето все още не е пораснало до истински сериозни пъзели и е малко вероятно да се справи с тях без вашата помощ. Но той сам може перфектно да играе с бебешки пъзели. Например, когато е под форма на цветни фигурки на животни, които се състоят само от две части - това е най-подходящо като за начало . А когато имате дървен пъзел конструктор с големи части - може и да се построи нещо интересно. Очарователно, нали?

5. Плодове и зеленчуци играчки.

Бебето се интересува от опознаването на околния свят, затова то неизменно е привлечено от реалистични играчки. Поканете го да играе с комплект от зеленчуци или плодове! Дървени, ярко оцветени плодове и зеленчуци са много вълнуващи за разглеждане и игра - бебето определено ще бъде заето известно време.

6. Колички за игра.

Печеливша опция, когато трябва бебето да си поиграе самостоятелно- са колички. С тях обичат да си играят както момичета, така и момчета, като сценариите могат да бъдат много разнообразни в зависимост от вида на количките и въображението на детето. Бетоновоз, полицейска кола, кола с пътници или пожарна? Или може би няколко вида транспорт наведнъж? Гарантирани са ви поне 15-20 минути свободно време, докато детето наблюдава въртящите се колела, настанява пътниците или натиска копчета за светлини и звуци. И ако дадете на детето си няколко идеи, като например спускане на колички по пързалка, направена от голяма книга или дъска за гладене, или поставяне на цветни кубчета в камион, играта може да продължи още по-дълго.

7. Магнитен пъзел.

Между 1,5 и 2 години бебето може да се заинтересува от още една забавна игра - магнитен пъзел. Не вземайте големи пъзели с много малки детайли - това не е безопасно за бебето, освен това то няма да може да го разбере и бързо ще загуби интерес. По-добре е да изберете нещо елементарно с картинка, позната на детето. Например магнитен пъзел във вид на животно или плодове. Разбира се, първият път ще трябва да помогнете на детето и да покажете как се играе, а след това то може да се справи само. Бъдете внимателни: ако бебето има склонност да слага всичко в устата си, по време на играта то трябва да е във вашето полезрение. Друг вариант за двегодишно дете е магнитен пъзел базиран на любима приказка.Тогава той определено ще иска да сложи познатите герои на картинките. Между другото, тази игра не само ще занимава детето, но и ще му помогне да тренира паметта си, защото бебето ще трябва да запомни сюжета, за да сложи правилно пъзела.

8. Ксилофон.

Друга чудесна идея за независима игра за малки музиканти е ксилофонът. Вярно е, че играта е доста шумна, така че ще бъде подходяща, ако не се нуждаете от абсолютна тишина. Между другото, почукването с пръчици по дрънкащи дъски - изобщо не е безполезно упражнение. Играта с ксилофон е чудесна за развиване на музикалния слух на децата!Copyright © 2013-present Buratissimo. All rights reserved.